duminică, octombrie 14, 2007

Despre toamna, iarna si alte anotimpuri.

Ieri a inceput sa ploua. Ploua peste oras si el nu zicea nimic. Se supunea madru si inca incins de caldura verii. A tacut toata noaptea si luminile lui s-au stins mai greu. Oamenii n-au mai iesit ca alta data sa-l incurajeze. L-au lasat singur sub picaturile reci, vantul aspru si aerul de argint coclit.
In plina vara ei, oamenii ce-l locuiesc, s-au plimbat de zor pe strazile lui si i-au admirat aerul cuminte, cald si primitor. Seara, plimbarea prin parc incheia o zi clocotita cu bine.

Aseara insa, ei au stat in case si l-au privit dupa ferestre. Miinile lor lipite de geamurile reci il mangaiau cu afectiune retinuta. Cum sa plangi dupa un oras(poluat, aglomerat si primitor cu toti taranii). Marele lor oras plangea in sine gandind ca vara l-a parasit finalmente. Ce urmeaza?...sa-i inghete strazile in vene si sa adoarma pentru cateva luni pana la urmatoarea primavara.

De ritmul fals-viu al atmosferei se vor ocupa oamenii. Ei se vor isteriza din nou de sarbatori, atacand halucinant supermarketurile, hipermarketurile si toate formele de marketuri , parasindu-l insa in preajma revelionului. Brazii vor calatorii morti pe umerii tatilor, urmand sa parfumeze apartamente cu familii de toate felurile. Copii vor realiza ca Mos Craciun zace in vitrine si oferte, iar clasicele gospodine, pe cale de disparitie altfel, vor aranja muraturi in timp ce privesc un nou format de emisiune TV dedicata lor. Eu imi voi schimba cauciucurile de vara cu cele de iarna iar drumul pana la spital va dura cel putin dublu. Snobii vor schimba locatii de schiat in Austria si tot ei isi vor aconta vile in toata tara pe banii multi pentru celebrul de-acum revelion.

Unde facem revelionul? Nu vi se pare cunoscuta intrebarea? Vai ce me enerveaza…! pentru o noapte, milioane de oameni vor pune in miscare alte milioane si vor misuna disperati pe sosele ca sa aiba ce povesti la intoarcere.

Multinationalele vor organiza petreceri de craciun din ce in ce mai devreme urmand ca prima dintre ele sa aiba lor undeva prin octombrie. De ce atat de devreme? Pai cum dece. ? Locatiile cele mai cool se epuizeaza repede. Colegii se vor imbratisa cordial dar fals urandu-si sa le mearga tututor bine, dar gandind cat mai egoist posibil. Cat mai multe teambuilding-uri in locatii imbecile neconforme cu sezonul. La mare in noembrie caci e ieftin. Fara partenerii de viata caci aici e vorba de firma. Trebuie sa fim cat mai uniti. Sa ne iubim cat mai mult. De ce? Cum de ce? Ca sa mearga firma bine. Pai bine dar nu e firma mea. Aha deci nu vrei sa formam o echipa unita care sa rupa targetu' luna asta…esti individualist?...foarte bine, lasa ca vorbi noi cu CEO-ul.

Viata petrecuta din revelion in sejur la mare si apoi iar in vacanta de final de an.
Repere putine si imbecile ce-ti impart viata simplist.

Anotimpuri ce se grabesc degeaba cu tot cu noi ce nu mai stim sa le recunoastem si punem in ordinea lor fireasca.


 


 

Niciun comentariu: