sâmbătă, noiembrie 03, 2007

Toleranta inutila sau faliment nerecunoscut.

Un tigan a omorat o italianca. Numai ca inainte sa o omoare a si violat-o. Asa ca sa dea faptei lui mai multa "savoare criminala". Asta e fapta. Acum, in aceste ore toate televiziunile se intrec in comentarii cat mai simandicoase, cat mai obiective si nediscriminatorii cat mai europene. La ce bun? Nu ne folosesc la nimic caci dupa 2 ore cat le-am urmarit, nu am auzit nici macar o idee concreta care sa ne scoata din gaura imensa de imagine in care ne arunca tiganii, mai ales ultimul din ei…criminal si violator. M-am saturat de televiziuni ce simuleaza civilizatia si in programele de stiri dau crime pe banda si tot feluld e stiri diabolic de violente . Nu mai vreau sa aud expresiile rom de nationalitate romana sau roman de etnie roma. Ei sunt tigani, iar cata tenta peiorativa contine acest cuvant oricum devine infinit mai mica decat tenata criminala si de talharie constanta pe care o dau tiganii nostrii in Europa. Mi-e dor de un comentairu "political incorrect" dar real. M-am saturat sa fim discreti, eleganti si cat mai europeni posibil cand vorbim de tigani.. Caci daca privim marea majoritate a faptelor lor acestea sunt de natura penala. De ce nu auzim de fapte ale tiganilor de alte nationalitati? Nu stiu. Poate pentru ca si noi romanii sunt ca natie un teren bun de crestere a criminalitati si a naturii lor violente. In mod cert purtam o mare vina ca din randurile noastre apar asemenea animale antisociale dar dincolo de asta stau statisticile care nu lasa loc de discutii. Imaginea unei natii, a unei civilizatii in refacere ca a noastra este daramata periodic de niste elemente care nu au nici o legatura cu civilizatia. Europa plateste fara indoaila tribut deschiderii de noi piete de comert. Politicienii lor sunt perfect constienti si tocmai din cauza asta sunt si greu reactvi al acest gen de stiri.

Eu cred insa ca solutia este la noi in granite. Trebuie sa invatam sa-I tinem pe loc, in frau si sa-I controlam prin orice mijloace. Viitorul nostru ca natie depinde numai de noi.

Acest text poate suna extremist dar cat de criticabil poate fi termenul?nu este oare crima o extrema a comportamenutlui uman. Violul urmat de crima nu justifica oare o astfel de reactie? Este oare toleranta europeana o reactie conforma cu aceste fapte. Solutia unei probleme depinde de natura acesteia. Trebuie facut ceva repede si exact.

6 comentarii:

aristide spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
aristide spunea...

Facut ce anume? Ce solotii viabile vezi tu? Care sunt masurile sau mai bine zis ce actiuni ar trebui noi sa intreprindem?

Jumpin' Jack spunea...

control strict al celor expulzati sau condamnati in trecut.un exemplu: vizite saptamanale la sectia de politie. n-a aparut o saptamana...l-a luat dracu si pe el si familia lui. teroare a legii. la limita ei.
control al situatiei sociale: ocupatie, surse financiare, consum real. cu siguranta ca exista metode specifice care noua nici nu ne trec prin cap...ideea e sa fe puse in aplicare.
problemele grave necesita rezolvari speciale.

isterie si frustrare spunea...

atentie rroma care l-a dat in gat a bagat ca era cu pantalonii in vine..si de aici za viol story...aia era fix imbracata ...eventual i-a dat o muie intre dinti inclestati...

isterie si frustrare spunea...

si ca s acomentez totusi relevant:
Sa fim seriosi scandalul este unul pueril, sau ma rog cu iz maxim propagandistic...in materie de infractionalitate s-au trezit italieni sa faca observatii?...problema exita si izvoraste dintr-o prostie tare romaneasca dar asta nu insemna nimic...nu suntem mai infractori ca alti doar ne doare in pula de imaginea noastra (as a state)...nu uitati lucrez pentru ei ... ii doare fix in pula... asta e problema noastra si cum investesc in afara devin victime sigure in scandaluri de genu asta ... sunt peste 2 mil de romani in italia statistic infractiunile lor...sunt nesemnificative ... dar daca presari lor care sunt la fel de oligofreni ca ai nostri gasesc subiect d escandal..si nu au nici un motiv sa il ocoleasca de ce s ao faca? ca sa numai vb de vadimii lor...

isterie si frustrare spunea...

ERATA NU INVESTESC...:d